Marja-Leenan Tiainen: Khao Lakin sydämet

Marja-Leenan Tiainen on kirjoittanut kirjan nimeltä Khao Lakin sydämet. Jo pelkästään kirjan kauniin kannen takia teos eksyi mukaani kirjastosta


Kirja kertoo viisitoista vuotiaasta Emmasta, joka lentää isoäitinsä kanssa Khao Lakiin, Thaimaahan. Kahdeksan vuotta aikaisemmin Emma menetti koko perheensä tuhoisassa tsunamissa. Nyt Emma haluaakin löytää miehen, joka silloin pelasti hänet vesimassoista. Lisäksi hän haluaa lievittää rinnassa polttavaa kipua kohtaamalla Khao Lakin uudestaan.

Emma tutustuu myös Lukakseen, mukavaan ruotsalaiseen poikaan, joka hänkin on tsunamista selviytyjiä. Kohtalotoverit ymmärtävät toisiaan ja romantiikkaa on pian ilmassa.

Teemana näkyy mielestäni vahvana, että Emma haluaa jättää kunnolla hyvästit perheelleen, päästää irti. Kirjassa kerrotaan surun ja menetyksen käsittelystä, ja kuvataan ihmisen tunteita suuren kriisin jälkeen.

Mielipiteeni kirjasta on yleisesti erittäin positiivinen. Kerronta on sujuvaa ja teksti juuri sopivan kuvailevaa, helposti luettavaa. Päähenkilön tunteisiin oli helppo eläytyä ja asettua hänen asemaansa. Juoni oli mukaansa tempaisevaa, luin melkein kerralla koko kirjan. Tarina oli erittäin koskettava ja kaunis, myös surullinen. Thaimaalaista kulttuuria näkyy paljon ja se oli hieno osa kokonaisuutta. Monissa kohdissa liikutuin kyyneliin asti, taitavasti kirjoitettuja kohtauksia Tiaiselta!

Katkelma kirjasta:
-Suru on vähän kuin tuo lyhty, Lukas pohti katsellessaan taivaalla kieppuvaa valoa. -Ensiksi se roihuaa ja polttaa, sitten liekki vähitellen pienenee. Surukin pienenee, ja tilalle tulee kaipaus. Ja toivo. 

Linkkejä muihin blogeihin, joissa on arvosteluja tästä kirjasta:

http://tarinoidentaikaa.blogspot.fi/2013/11/marja-leena-tiainen-khao-lakin-sydamet.html?m=1

http://kirjakaapinkummitus.blogspot.fi/2013/12/marja-leena-tiainen-khao-lakin-sydamet.html?m=1

http://marinkirjablogi.blogspot.fi/2013/08/marja-leena-tiainen-khao-lakin-sydamet.html?m=1

Kysymys teille: Oletteko lukeneet tätä kirjaa? Jos olette niin olis kiva saada mielipiteitä kommentteihin!

-Maria💕

Kommentit

Suositut tekstit