Katharine McGee: Tuhat kerrosta, pudotus

Viimeviikolla en saanut postausta kirjoitettua, sillä tietokoneeni ei jostain syystä suostunut aukeamaan ollenkaan. Nyt se kuitenkin, suureksi helpotuksekseni taas toimii. Luin ehkäpä noin viikko sitten Tuhat kerrosta - trilogian ensimmäisen osan, kun ostin sen kirjakaupasti itselleni.

Juoni: Tulevaisuudessa 2118-luvulla maailman kuuluisimmassa Tornissa nuoret asuvat huipputeknologissa asunnoissaan. Mutta kun puhutaan nuorista, on heillä kaikilla pakko olla salaisuuksia. Joku niinkin täydellinen, kuin parhaista geeneistä manipuloitu tyttö ihan tornin huipulla, unelmoi rakkaasta, jota hän ei voi ikinä saada. Toinen tyttö salailee olleensa huumevieroituksessa ja yhdellä pojista on laiton kvantti päänsä sisällä. Jopa kuuden henkilön näkökulmsta kuvataan heidän salaisuuksiensa kietoutumista yhteen. Tulevaisuuden New York tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden toteuttaa unelmansa mutta, niin kuin kirjan kannessakin sanotaan, mitä ylempänä olet, sitä alemmaksi putoat.


Teema: Pudotus kuvaa sitä, kuinka ihmisiä helposti arvostellaan nykyäänkin heidän varallisuutensa perusteella, tai kuinka toisen varallisuuden annetaan vaikuttaa omiin ennakkoluuloihin. Myöskin kirja kuvaa sitä, että joskus huonoilta vaikuttavat muutokset voivat tuoda mukanaan jotain hyvää.

Mielestäni Pudotus on ehdottomasti mukaansa tempaava teos, mielenkiintoinen kuvaus mahdollisesta tulevaisuudesta. Se on kaunis ja sykähdyttävä. Kuitenkin, minua jäi hieman vaivaamaan pieni kliseisyys siitä, kuinka yksi henkilö kirjan lopussa pystyisi kiristämään jokaista henkilöä heidän salaisuuksillaan. Eikö kukaan kiristettävistä, jopa sen uhalla, että oma salaisuus tulisi julki, tahtoisi tehdä oikein?

Mukavaa viikonloppua!

-Maria :)


Kommentit

 1. En ole ennen tästä kirjasta kuullutkaan, vaikuttaa kyllä hyvin kiinnostavalta! :) Luettavien kirjojen listalla alkaa jo olemaan täyttä :D
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se on uskoakseni aika uusoi kirja vielä. Kannattaa kyllä silti laittaa lukilistan jatkeeksi! :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit