Kuinka kehittyä kirjoittajana

Tahdon jakaa teille jotain muutakin, kuin vain lyhyitä novelleja, kirja-arvosteluja ja kuvapostauksia, joten päädyin tämän viikon postaukseen kertomaan muutaman yksinkertaisen vinkin, joiden avulla on mahdollista helposti hioa kirjoitustaitoja. Olen tässä kuluneiden kuukausien ja parin vuodenkin aikana huomannut, ettei hyvän romanin kirjoittamiseen lähdetä niin vaan. Kenties olen vähän hätäinen, eihän sitä neljätoistavuotiaana vielä niin paljon voida osata, kuin kaksikymppisenä osataan. Toivottavasti näistä on jollekin teistä apua. 

1. Lue paljon kirjoja

Kirjojen lukeminen ruokkii mielikuvitusta ja avaa ihan kotisohvalta käsin uskomattomia maailmoja. Kirjojen tekstit antavat osviittaa siihen, millaista tekstiä itse haluaisit kirjoittaa. Kannattaa myös kokeilla erilaisia genrejä, jokin uusi voi välillä yllättää. 


2. Toeteuta erilaisia kirjoitusprojekteja

Kirjoittamaan et opi muuten kuin kirjoittamalla. Valitse kolme genreä, joista lähdet luomaan tarinaa. Yhdestä aiheesta kirjoitat aina kuukauden ajan pidemmän novellin. Lisäksi päätät, mitä asioista haluaisit oppia kustakin genrestä. Esimerkiksi seuraavasti: Scifi-novellia kirjoittaessa haluat keskittyä uskottavuuteen sekä selkeään kerrontaan, historiallisessa novellissa haluat panostaa taustatyöhön ja salapoliisinovellissa yrität luoda koukuttavan juonen. Ota haaste vastaan, sillä kirjoittamalla erilaisista aiheista saat huomaamattasi uudenlaista kokemusta! 


 3. Luetuta tekstejäsi erilaisilla ihmisillä

Kannattaa antaa tekstejä luettavaksi eri ikäisille ja eri kohderyhmiin luettavaksi sekä pyytää rehellistä palautetta. Esim. samanikäisille tytöille ja pojille kuin mitä itse olet, aikuisille, nuoremmille, ammattilaisille, vaikkapa äidinkielen opettajalle jne.

 Mun unelma on kirjoittaa nuoriin pureva romaani jossain vaiheessa ja näillä vinkeillä ainakin itse tunnen olevani lähempänä sitä! 

-Maria :)Kommentit

 1. Nää oli muuten tosi hyviä vinkkejä, kiitos näistä! :)
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja ihanaa jos näistä vinkeistä oli apua, sillä ne olen tosiaan itse kirjoittaessa huomannut hyväksi. Käyn kurkkaamassa sun blogia :)

   Poista
 2. Tuhat kierrosta odottaa lukemisen aloittamista minulla. Odotan hyvää lukukokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, itse luin sen loppuun muutama päivä sitten ja tällä viikolla tulossa postaustakin kyseisestä kirjasta. Suosittelen lukemaan!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit