Saksan mahtava matka


Rankka reissu takana, ja nyt olen taas Suomessa! 
En edes tiedä mistä aloittaa, mutta sanotaanko vaikka nyt ensimmäisenä, että matka oli aivan ihana. Suomi-porukka oli parhain, mitä ikinä voisi edes toivoa ❤ Joten kiitos teille siitä! 
Tiistaina puolen päivän jälkeen bussi lähti ajamaan kohti Helsinkiä. Illalla pääsimme sitten perille Hampuriin, josta mentiin pikkubussilla Elmshorniin. Raision ystävyyskaupunki on siis Elmshorn ja viimevuonna saksalaiset olivat leirillä Suomessa. Viimevuonna tutustuin jo mukavaan saksalaiseen täällä Suomessa, joten nyt oli ihanaa nähdä hänet pitkästä aikaa, vuoden jälkeen. Oli myös hauskaa päästä taas puhumaan englantia kunnolla! 
Majapaikkanamme toimi Elmshornin nuorisotalo. Siellä oli meitä varten sisustettu neljä huonetta. Kaikki tytöt mahtuivat samaan huoneeseen, jossa oli neljä kerrossänkyä. 

Keskiviikkona meillä oli ohjelmassa kaupungin oma teollisuus/ käsityöläismuseo, shoppailua, sekä keilausta.
Torstaina oli kaupunginjohtajan vastaanotto kaupungin talolla sekä hengailua nuorisotalolla ja kaupungilla.
 Perjantaina yritimme löytää geo-kätköjä ja meitä onnistikin löytää yksi xD  Lisäksi teimme saksalaisille suomalaista ruokaa. 
Lauantaina teimme päiväretken Hampuriin. 


(Kun kävelimme ylös metroasemalta, näin surkean, pienen (tai ainakin hän näytti pieneltä), köyhän miehen. Siitä mulle nousi paljon ajatuksia ja seuraava postaus käsitteleekin niitä.)Hampurissa kävimme Dialog im Dunkeln -museossa, jossa kuljettiin eräänlainen rata. Museo oli säkkipimeä, eikä siellä nähnyt yhtään mitään. Museossa siis sai kokeilla, millaista on olla sokea. Kiipesimme myös Minchelin kirkon noin 400 porrasta. Sieltä näki koko Hampurin. 


Sunnuntaina sitten lensimme takaisin Suomeen, sanoen ensin haikeat heipat saksalaisille. Toivottavasti näemme heitä taas pian, viimeistään ensikesänä. 

Kaiken kaikkiaan matka oli ihana, vaikkakin vähän liikaa draamaa aina välillä. En voi tajuta, että kesälomakin loppuu kohta, kun juurihan se alkoi :( Mutta aion ainakin nauttia vielä täysin siemauksin, enkä ajatella tulvaisuutta yhtään ainakaan viikkoon! 💗 

Oletteko te käyneet jossain ulkomailla kesälomalla?

-Maria 💕  Kommentit

  1. Oi, oli varmaan loistava matka! Tosi hienoja kuvia ja kivan näköistä �� vois itsekin joskus lähteä✈️ toi sun seuraava aihe on tärkeä ja ootan postausta innolla. Huomenna sitten nähdäänkin ����

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit