Arthur Conan Doyle: Baskervillen koira

Tässä tulee nyt postaus jo muutama viikko sitten luetusta kirjasta, jota siis vertasin Aghata Christien Eikä yksikään pelastunut -kirjaan.

Juonessa Sherlock Holmes saa kuulla tohtori James Mortimerilta varsin mielenkiintoisesta tapauksesta; Englannin maaseudulla, synkkien Dartmoorin nummien keskellä näyttää Baskervillen sukua vaanivan uskomattoman suuri, hohtava koira. Nummilla vaeltava peto on raadellut ja säikäytellyt aikaisemmin kuoliaaksi Baskervillen suvun jäseniä sukupolvesta toiseen. Nyt vaarassa on Henry Baskerville, tilan viimeinen perillinen, joka päättää kaikesta huolimatta, salaperäisistä, varoittavista kirjeistä välittämättä, muuttaa Baskerville Halliin. Sherlock ei kiireidensä takia pääse jättämään Lontoossa sijaistevaa Baker Streettiä, joten hän lähettää parhaan ystävänsä ja uskollisimman apurinsa tohtori John Watsonin tutkimaan tapausta.


Teemana mielestäni se, kuinka ihmiset pystyvät pahoihinkin tekoihin saadakseen haluamansa. Myöskin se, ettei kaikkeen pidä suostua, vaikka toinen kovasti painostaisi.

Oma mielipiteeni: Juoni kirjan alussa on mielestäni hieman tylsä, vaikka kuitenkin syvä johdattelevaisuus oli tarpeellista, sillä kun tapahtumat sitten lähtevät seitsemännessä luvussa kunnolla liikkeelle ja jännitys alkaa tiivistyä, pystyin ainakin itse lukijana seuraamaan koko ajan tapahtumien kulkua. Juonenkäänteet olivat erittäin hauskoja, ja järkeenkäyvästi selitettyjä. Henkilöt olivat mielenkiintoisia ja heidän taustatarinansa selvitetty mukavasti juoneen mukaan. Loppuratkaisu on lukija pääteltävissä, muttei mitenkään itsestään selvää. Yllättäviä ihmissuhteita löytyi paljon, jotka värittivät juonta. Arvosanaksi ehdottomasti 5/5.

Ja näin ollen sanoisin, että Baskervillen koira päihitti Eikä yksikään pelastunut -kirjan. Lainsin siis kirjastosta kaksi äärimmäisen tunnetttua rikosromaania, joita on kehuttu molempia paljon ja siksi odotukset olivat aika korkealla. Aikaisemmin en ole koskaan tutustunut kyseisten kirjojen kirjailijoiden muihin teoksiin ja päätin aloittaa tunnetuimmista.

-Maria :)

Kommentit

Suositut tekstit